Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1973 Τα άρματα εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο Αθηνών

1973

Τα άρματα εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο Αθηνών και σκορπούν το θάνατο. Οι φοιτητές ανθίστανται. Ο Δημήτριος Ιωαννίδης νέοςισχυρός άνδρας της χώρας

Title Filter      Display #  
# Article Title
1 17.11.1973 (Ωρα 3.10 π.μ.): Τα άρματα εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο για να διαλύσουν την αντίσταση των φοιτητών και πολτοποιούν τα σώματα 18 νέων και τραυματίζουν 1003 άλλους στο πέρασμα τους, συντρίβοντας την αντίσταση
2 17.11.1973 (Ωρα 11 π.μ.): Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος επιβάλλει τον στρατιωτικό νόμο στην Αθήνα μετά την εισβολή των αρμάτων μάχης στο Πολυτεχνείο για διάλυση της αντίστασης των φοιτητών και προβαίνει σε μαζικές συλλήψεις.
3 25.11.1973: Ανατρέπεται ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και την προεδρία αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Φαίδων Γκιζίκης με αόρατο δικτάτορα και ισχυρό άνδρα τον Διοικητή της στρατιωτικής αστυνομίας, ΕΣΑ, Δημήτριο Ιωαννίδη.
4 16.11.1978: Ο ραδιοσταθμός των φοιτητών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου στην Αθήνα καλεί το λαό να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους για μια ελεύθερη Ελλάδα. Σε λίγο τα τανκς εισβάλλουν στο χώρο του Πανεπιστημίου σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.