Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

(Ιούλιος - Αύγουστος 1974): Ο ξένος τύπος δίνει σημαντικές πληροφορίες γύρω από το πραξικόπημα και την εισβολή και τα παρασκήνια που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τόσο στην Κύπρο όσο και στις διάφορες πρωτεύουσες.

S-2155

ΙΟΥΛΙΟΣ- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1974: Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ

Τόσο ο ξένος τύπος, δυτικός και ανατολικός όσο και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ραδιόφωνο και τηλεόραση, έδωσαν σωρείαν πληροφοριών και μαρτυριών γύρω από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ακόμα ο ξένος τύπος έδωσε πολλές πληροφορίες για τα παρασκήνια που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Ιδιαίτερα ο ξένος τύπος με ανταποκρίσεις τόσο από τα κατεχόμενα όσο και από τις ελεύθερες περιοχές έδωσε πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία ακόμα και σήμερα αποτελούν ντοκουμέντα για τους ιστορικούς.

Ιδιαίτερα οι ξένοι απεσταλμένοι στην Κύπρο που είχαν όλη την άνεση να κινηθούν μέσα στη ζώνη του πολέμου μπόρεσαν και απαθανάτισαν ξεχωριστές στιγμές της εισβολής ή ακόμα και συλλήψεις ελληνοκυπρίων από τις ορδές του Αττίλα που εισέβαλαν στην Κύπρο.

Σημαντικες ακόμα μαρτυρίες υπάρχουν τόσο από ξένους ραδιοσταθμούς- αμερικανικός ραδισοταθμός Καραβά όσο και από το Μπι- Μπι- Σι και ραδιοσταθμούς από τη Μόσχα και τη Μέση Ανατολή.