Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

15.7.74: Πραξικοπηματίες δολοφονούν και εξαφανίζουν τον Ανδρέα Αριστοδήμου, 21 χρόνων, από την Μοσφιλωτή.

S-2090

15.7.74: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ, 21 ΧΡΟΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΦΙΛΩΤΗ

Ο Ανδρέας Αριστοδήμου ήταν 21 χρόνων στις 15 Ιουλίου 1974.

Γονείς του η Γρηγόρα και ο Αρέστης Αριστοδήμου από τη Μοσφιλωτή.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες- γατί ικανοποιητικές μαρτυρίες δεν υπάρχουν- ο Αριστοδήμου δολοφονήθηκε από τους πραξικοπηματίες.

Οι γονείς του πέθαναν με τον καημό του γιατί δεν έμαθαν τίποτα για τον ίδιο. Το ίδιο και η αδελφή του Θέκλα η οποία το 2009 μίλησε στη Νίκη Κουλέρμου η οποία έγραψε στην εφημερίδα "Χαραυγή" στις 17.7.2009:

"Οι γονείς πέθαναν κι' αυτοί με τον καημό του αγνοούμενου -νεκρού γιου. Ηταν και είναι σχεδόν σίγουροι και οι συγγενείς και όλοι οι χωριανοί του ότι τον Ανδρέα Αριστοδήμου τον σκότωσαν οι πραξικοπηματίες.

"Τη λεβεντιά και πιο πολύ τη δημοκρατικότητα του δεν άντεξαν όμως οι φασίστες. Δεν άντεχαν τον 21χρονο λεβέντη να πηγανοέρχεται ελεύθερος.

"Τι τον έχετε ρε...και πηγαινοέρχεται. Πιάστε τον και εξαφανίστε τον" ήταν η εντολή ενός εκ των πραξικοπηματιών που πρωταγωνίστησαν τότε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου 1974. Αυτά είναι όσα γνωρίζει η αδελφή του Αντρέα, η κυρά Θέκλα, η οποία ψάχνει ακόμα και ρωτά δεξιά- αριστερά, όποιον της υποδείξουν ότι "αυτός πιθανόν να ξέρει".