Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

11.7.1974: Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Κροίσος Χριστοδουλίδης και άλλοι συλλαμβάνονται σε οικία στη Δασούπολη τέσσερις μόνο ημέρες πριν από το πραξικόπημα

S-2030

11.7.1974: Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΡΟΙΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛOI ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΔΑΣΟΥΠΟΛΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Τις τελευταίες ημέρες πριν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 η Αστυνομία πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα της εναντίον της ΕΟΚΑ Β η οποία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ψυχορραγούσε.

Δυο από τα στελέχη της, οι Λευτέρης Παπαδόπουλος και Κροίσος Χριστοδουλίδης συνελήφθησαν ενώ ο τελευταίος, κάλεσε τα μέλη της ΕΟΚΑ Β να θέσουν τέρμα στη δράση τους.

Τα γεγονότα τις δραματικές αυτές ημέρες έχουν ως ακολούθως χρονολογικά:

8 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: Επτά αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και ένας λόχίας συνελήφθησαν για συμμετοχή στην ΕΟΚΑ Β. Αλλοι τέσσερις πολίτες συνελήφθησαν την ίδια μέρα για την ίδια υπόθεση.

Στο δικαστήριο όπου παρουσιάστηκαν την επομένη αναφέρθηκε ότι οι περισσότεροι σε θεληματικές καταθέσεις τους παραδέχθηκαν ότι διεβίβαζαν προς την οργάνωση τους πληροφορίες σε σχέση με τις συλλήψεις και έρευνες τις οποίες διεξήγαγαν άνδρες του ΤΑΕ Λευκωσίας και του Εφεδρικού Σώματος της Αστυνομίας, τον αριθμό αστυνομικών οχημάτων τα οποία ήσαν εφωδιασμένα με ασυρμάτους, τις εισόδους του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Αμμοχώστου και λεπτομέρειες σε σχέση με νυκτερινές περιπολίες και άλλες πληροφορίες οι οποίες σχετίζονταν με την ασφάλεια του Κεντρικού αστυνομικού σταθμού Αμμοχώστου.

8 ΙΟΥΛΙΟΥ: Τα δικαστήρια Αμμοχώστου και Λευκωσίας εξέδωσαν διατάγματα κράτησης 18 υπόπτων για συμμετοχή στην ΕΟΚΑ Β.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι καταζητούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο Κίκης Κωνσταντίνου από την Αμμόχωστο σχετικά με εκρήξεις στην Αμμόχωστο.

10 ΙΟΥΛΙΟΥ: Τα δικαστήρια εξέδωσαν διατάγματα κράτησης πέντε ανθρώπων ενώ όπως ανακοινώθηκε δυο άλλα καταζητούνται σχετικά με συμμετοχή στην ΕΟΚΑ Β.

11 ΙΟΥΛΙΟΥ: Τέσσερις συλληφθέντες στη Λάρνακα τέθηκαν υπό κράτηση για συμμετοχή στην ΕΟΚΑ Β. Επίσης ανανεώθηκαν τα διατάγματα κράτησης άλλων οκτώ.

11 ΙΟΥΛΙΟΥ: Συνελήφθησαν υπό της αστυνομίας τρία στελέχη της ΕΟΚΑ Β σε οικία στη Δασούπολη.

Πρόκειται για τους Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος πίστευε η Αστυνομία, όπως αναφέρθηκε την επομένη στο δικαστήριο, ήταν "μέλος της διοικήσεως της ΕΟΚΑ Β", Κυριάκο Σαβεριάδη, δικηγόρο από την Αμμόχωστο, αντιπρόεδρο της ΕΣΕΑ και Ανδρέα Παπαπέτρου, λοχαγό της Εθνικής Φρουράς στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Ακόμα συνελήφθησαν την ίδια οικία οι Γεώργιος Μίτσιγγας, Εφεδρος αξιωματικός, ιδιοκτήτης της οικίας, και Αρης Χατζηγεωργίου, οικονολόγος από τη Λευκωσία.

Με βάση τα έγγραφα που ανακάλυψε η αστυνομία συνελήφθησαν ακόμα δυο πρόσωπα. Την ίδια μέρα συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρίκωμο ο Σταύρος Ζάκου, ο οποίος και τέθηκε υπό κράτηση την ίδια μέρα με τους άλλους συλληφθέντες.

Aκόμα την ίδια μέρα συνελήφθη και ο θεωρούμενος τελευταίος συντονιστής της ΕΟΚΑ Β πρώην λοχαγός της Εθνικής Φρουράς Κροίσος Χριστοδουλίδης.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο υποβασταζόμενος γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει από τα βασανιστήρια που υπέστη κατά την ανάκριση του, ανέφερε στο δικαστήριο ότι κακοποιήθηκε από τη αστυνομία.

Είπε επίσης στο δικαστήριο σύμφωνα με την εφημερίδα "ΑΓΩΝ" 13 Ιουλίου 1974, ότι κατά την σύλληψη του κακοποιήθηκε και ότι δεν μπορούσε να κινήσει το αριστερό του πόδι και δεν άκουε καλά ενώ τον απείλησαν "ότι θα υπάρξη και συνέχεια".

Ο Κυριάκος Σαβεριάδης είπε ότι μεταφέρθηκε από τρία πρόσωπα στην οικία όπου συνελήφθη "για να δώση νομικήν συμβουλήν εις τον καταζητούμενον Λευτέρην Παπαδόπουλον, διότι ήθελε να παραδοθή και εφοβείτο την κακομεταχείρισιν".

"Μετέβην", πρόσθεσε, ο Σαβεριάδης, "και εκάθησα εις την βεράνταν. Η ιδία υπόθεσις συνέβη και πέρυσιν όταν με εκάλεσαν ο τότε καταζητούμενος Φώτης Παπαφώτης διά να τον συμβουλεύσω τι θα έπραττε. Με εφώναξεν ο οικοδεσπότης, ο οποίος ήρχισε να μου μιλά δι' απολύσεις αστυνομικών. Μετά παρέλευσιν τριών λεπτών περίπου ήλθεν ο Λευτέρης. Μετά 10 λεπτά ήκουσα θόρυβον και εν συνεχεία γυναικείας φωνάς. Επρόσεξα εις το χωλ της οικίας 25-30 πρόσωπα".

Επανεξεταζόμενος ο Σαβεριάδης από τον ανώτερο αστυνόμο Νίκο Αγαπίου είπεν ότι τον μετέφεραν τρία πρόσωπα τα οποία του είπαν ότι τον παρακαλεί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος να πάη να τον δη.

ΕΡ: Σας υποβάλλω ότι εκείνην την νύκτα εκαθήσατε εις συνεδρίαν της ΕΟΚΑ Β.

ΑΠ: Δεν ανήκω εις καμμίαν οργάνωσιν, δεν είμαι συνωμότης. Ανήκω εις την ΕΣΕΑ, διότι ασπάζομαι τας απόψεις της.

Εξ άλλου λοχαγός Παπαπέτρου είπεν ότι στην Πύλη Πάφου κακοποιήθηκε από πρόσωπα με πολιτική περιβολή.

Ο δικαστής Κολώτας εκδίδοντας την απόφαση του στο αίτημα της αστυνομίας για κράτηση των υπόπτων είπε ότι οι ύποπτοι φέρονταν αναμειγμένοι σε σοβαρά εγκλήματα κατά του κράτους και του συνόλου του λαού (η αστυνομία είχε αναφέρει ότι εναντίον των υπόπτων εξετάζονταν υποθέσεις για φόνου εκ προμελέτης των Ανδρέα Αρμεύτη, Ανδρέα Ελληνα, Αντώνη Ανδρονίκου και Γεώργιου Φωτίου, κατοχή όπλων, συνωμοσία και συμμετοχή στη ΕΟΚΑ Β).

Για τους Αρη Χατζηγεωργίου και Γεώργιο Μήτσιγκα εξετάζονταν υποθέσεις για κατοχή όπλων συνωμοσία και συμμετοχή στην ΕΟΚΑ Β.

Για τα παράπονα των συλληφθέντων ότι κακοποιήθηκαν ο δικαστής είπε:

"Ομολογώ ότι όλοι εις μεγαλύτερον βαθμόν ο Παπαδόπουλος και ο Ανδρέας Παπαπέτρου και εν συνεχεία, κατά βαθμόν σοβαρότητος ο Σαβεριάδης, ο Γεώργιος Μήτσιγγας, ο Αρης Χατζηγεωργίου και ο Σταύρος Ζάκος, έδωσαν την εντύπωσιν ανθρώπων που εδυσκολεύοντο να περπατήσουν ή να σταθούν λόγω σωματικών βλαβών, τας οποίας δεν έχω την αρμοδιότητα να αποδώσω εις ξυλοδαρμόν η άλλην αιτίαν.

Πάντως παρουσιάζουν κακώσεις. Δι' όλους παραχωρώ διάταγμα τριημέρου κρατήσεως και επί πλέον εντός της ημέρας, ή το βραδύτερον αύριον, δέον να τους δοθούν η ευκαιρία να εξετασθούν υπό κυβερνητικού ιατρού ή και ιδιωτικού ιατρού εάν επιθυμούν, διά να διαπιστωθή η αλήθεια και εάν ούτοι δύνανται να εξακολουθήσουν να κρατούνται εις τας φυλακάς ή άλλου".

Ο Δικαστής έθεσε ως όρο αν θα χρειαζόταν η περαιτέρω ανανέωση της κράτησης τους να παρουσιαστούν πιστοποιητικά κυβερνητικού ή και ιδιωτικού γιατρού.

Ο έβδομος συλληφθείς, ο Κροίσος Χριστοδουλίδης συνελήφθη με τις ίδιες κατηγορίες με τους προηγούμενους.

Ο Λοχίας Σεϊμένης απαντώντας σε ερωτήσεις του συνήγορου του Χριστοδουλίδη ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν έχει στοιχεία ή έγγραφα ότι ο Κροίσος Χριστοδουλίδης διέταξε τη διενέργεια των φόνων των Ανδρέα Αρμεύτη, Ανδρέα Ελληνα, Αντώνη Ανδρονίκου και Γεωργίου Φωτίου, αλλά πρόσθεσε, "τους φόνους διέταξεν η διοίκησις της ΕΟΚΑ Β, μέλος της οποίας ήτο ο Χριστοδουλίδης".

Από τα έγγραφα, είπε που βρέθηκαν στο αρχικό αρχείο του Λευτέρη Παπαδόπουλου ως και τα έγγραφα που ανευρέθησαν κατά τη προψεσινήν σύλληψιν και άλλα στοιχεία δημιουργείται εύλογος υποψία ότι "ο Χριστοδουλίδης κατείχε αξίωμα εις το επιτελείον της ΕΟΚΑ Β και ότι ήτο υπεύθυνος και ανεθάρρυνε τους τέσσαρας φόνους".

Ο Κροίσος Χριστοδουλίδης με το ψευδώνυμο "Ποσειδών" έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και όπως έγραφε "ο Φιλελεύθερος" στις 13 Ιουλίου, δύο μόλις ημέρες πριν από το πραξικόπημα στην Κύπρο ανέφερε:

"Ο σκοπός της Ενώσεως απομακρύνεται με τας ενεργείας αυτάς εις τας οποίας επεδόθη η οργάνωσις μας. Ακριβώς διά τον λόγον αυτόν απευθύνω έκκλησιν προς όλα τα μέλη της ΕΟΚΑ Β να τερματίσουν τας πράξεις βίας, διά να επανέλθωμεν εις την ειρήνην και την ηρεμίαν".

Ο Χριστοδουλίδης ανέφερε, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ότι οι διαφορές μεταξύ των στελεχών της ΕΟΚΑ Β ήταν τεράστιες και σε μια μάλιστα περίπτωση ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Κίκης Κωνσταντίνου ελογομάχησαν τόσον άγρια που τελικά "ετράβηξαν πιστόλια".

Ανέφερε ακόμη ότι είχε απηυδήσει από την κατάσταση αυτή των φατριών και ζήτησε με επιστολή του να παραιτηθεί από την οργάνωση, αλλά τον παρεκάλεσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος να αποσύρη την παραίτησιν του μέχρι της 15ης Ιουλίου.

Στην επιστολή σύμφωνα με τον Πέτρο Πετρίδη (Ιστορική Εγκυκλοπαίδεια της Κύπρου, περίοδος 1960-74, τόμος Β σελίδα 379) ανέφερε ο "Κεραυνός" προς τον "Ποσειδώνα":

"ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

9.7.74-21.ΟΟΩ

1. Εχω κοντά μου τον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ και με ενημέρωσεν.

2. Πρόσεξε πολύ τι σου γράφω. Δεν θα υποβάλης παραίτησιν προ της 15ης τρέχοντος επ' ουδενί.

3. Να καταγγείλης τον ΘΥΡΣΟΝ ως Διασπαστήν. Δεν μπορείς να τον αφήσης χωρίς να τον καταγγείλης.

4. Δεν μπορείς να γράψης ότι παραιτείσαι διά οικογενειακούς λόγους. Θα σε φτύσουν όλοι, πρόσεξε μη περιλάβης τέτοιους λόγους. Ακουσε με και δεν θα ζημιωθής. Και όπως σου τονίζω μέχρι της 15ης του μηνός. Οχι πιο μπροστά. Σε παρακαλώ θερμώς. Επιμένω επί τούτου.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ

Δεκαπέντε Ιουλίου ήταν η ημέρα που έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο.

Ωστόσο ο Χριστοδουλίδης συνελήφθη στις 12 και του δόθηκε η ευκαιρία την τελευταία στιγμή να καλέσει τα μέλη της οργάνωσης, έστω και μέσω της κατάθεσης του, να θέσουν τέρμα στη δράση της ΕΟΚΑ Β ώστε να επανέλθει η ειρήνη στον τόπο.

13 ΙΟΥΛΙΟΥ: Τελευταίος από τους καταζητούμενους που παραδόθηκαν ήταν ο Ταγματάρχης και στρατοδίκης Ανδρέας Αυγουστής, ο οποίος παραδόθηκε στις 13 Ιουλίου συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Κ. Ιντιάνο και Λ. Πελεκάνο.

Εναντίον του Αυγουστή είχε εκδοθεί διάταγμα οκταήμερης κράτησης αναφορικά με υποθέσεις στασιαστικής συνωμοσίας και συμμετοχής στην παράνομη οργάνωση ΕΟΚΑ Β.

Τα δικαστήρια την ημέρα αυτή είχαν πραγματικά πολλή δουλειά. Τριάντα πέντε από τους κρατουμένους κατηγορήθηκαν για στασιαστική δράση, ένας καταζητούμενος τέθηκε υπό κράτηση ενώ εξέδωσαν διάταγα οκταήμερης κράτησης άλλων τριών στη Λευκωσία.

Επίσης ανανεώθηκαν για άλλες οκτώ ημέρες τα διατάγματα κράτησης τριών προσώπων στη Λευκωσία ορισμένοι από τους οποίους είχαν επαφές ή επισκέφθηκαν το διαμέρισμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Συνολικά δυο ημέρες πριν από το πραξικόπημα ανακοινώθηκε επίσημα ότι στις φυλακές βρίσκονταν 74 υπόδικοι και 149 κρατούμενοι ενώ άλλοι 125 ήταν καταζητούμενοι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τους συλληφθέντες από τον Αρίλιο του 1974 αφέθηκαν ελεύθεροι 155 συλληφθέντες χωρίς να τους προσαφθούν οποιεσδήποτε κατηγορίες.

Οι καταζητούμενοι ήταν οι ακόλουθοι:

Αγγελος Βαρβαρής, Λευκωσία,

Ιωάννης Χρ., Παναγίδης Γιάγκος, Αγλαντζιά,

Ευαγόρας Κωνσταντίνου, Πάχνα,

Γιαννάκης Αντωνίου Παϊτάνης, Πάχνα,

Ρηγίνος Μάρκου Πάχνα,

Παναγιώτης Ανδρέου Γερασίμου, Λάρνακα,

Ανδρέας Κωνσταντίνου Ηρακλης Αναφωτία,

Αδάμος Νικολάου Ιωνά, Γέρι,

Κυριάκος Νικολάου Κούππης, Κόρνος Λάρνακος,

Κυριάκος Μακαρίου Κακής, Λάρνακα,

Νίκος Δημητρίου Παιδονόμος, Αμμόχωστος,

Σάββας Χρίστου Μισός, Ορμήδεια,

Κλαύδιος Νεοκλέους Λάρνακα,

Σωτήρης Πασχάλη Γιατρός, Ορμήδεια,

Γεώργιος Κώστας Πουργούρης, Κυπερούντα,

Λάμπρος Μενελάου, Ποταμιού,

Φίλιππος Αντωνίου Πίππος, Λεμεσός,

Ανδρέας Αριστοφάνους Ππουρής, Παρεκκλησιά, Σταύρος Αυγουστή Μιχαηλίδης, Λεμεσός,

Αναστάσης Παναγιώτου Τάσος, Ορόκληνη,

Χρύσανθος Κυριάκου Ορόκληνη,

Νίκος Γεωργίου Κοντονικόλας (Κκολής) Αραδίππου, Γεώργιος Σπύρου Ράφτης, Λευκωσία,

Νίκος Θεοδώρου Πολυκάρπου, Λεμεσός,

Νίκος Ηλία Ηλιάδης, Πεντάκωμον,

Χαράλαμπος Αριστείδου Χαραλαμπίδης, Λευκωσία, Ιωάννης Γεωργίου Κασίνης, Κάτω Ζώδια,

Σοφόκλης Πολυβίου Ποταμίτης, Λεμεσός,

Κυριάκος Νικολάου Δράκος, Τσέρι,

Αγαθάγγελος Παπασταύρου Δάκης Λευκωσία.

Δημητράκης Παναγιώτη Δημητρίου Αμμόχωστος,

Ανδρέας Ερωτοκρίτου Αστραίος, Τρίκωωμον,

Νίκος Χριστοδούλου Διάκος Αμμόχωστος,

Ανδρέας Δημητρίου Ιακωβίδης Μαζωτός,

Ευαγόρας Παναγή Ευαγόρου Ποταμιού,

Πέτρος Χριστοφή Βρούντος Κοκκινοτριμηθιά, Χριστοφής Κωνσταντίνου Ψυλλούρης, Σκυλλούρα, Αδάμος Σάββα Πάχνα,

Ανδρέου Πογιατζιής, Λευκωσία,

Κίκης Κωνσταντίνου Αμμόχωστος,

Δημητράκης Κυριάκου Παπαδόπουλος, Πυργά, Ανδρέας Νικολάου Κάμηλος, Τρίκωμον

Ανδρέας Λεωνίδου Καυλής, Πεδουλάς,

Νικόλας Ανδρέου Κουμπαρής Κκόλας, Αρναδί,

Δήμος Κώστα Σκεμπερτζιής, Αμμόχωστος,

Σωτήρης Αδάμου Καραντώνη, Τρίκωμον,

Φίλιππος Δημητρίου Λύτρας, Λιμνιά,

Κυριάκος Δημητρίου Κωστέας Κούντουρος Πηγή, Ανδρέας Δημητρίου Κκόλας Αρναδί,

Σάββας Γεωργίου Αριστείδης, Λεμεσός,

Ανδρέας Χαραλάμπους Μουστάκας, Κάτω Πλάτρες,

Κυριάκος Πέτρου Κονιά, νυν Λεμεσός,

Μιχαήλ Ξενοφώντος Γεωργιάδης, Νατά,

Ανδρέας Μιχαήλ Λεωνίδου Καμινάρια,

Ανδρέας Χ" Χαραλάμπους Στρουμπί,

Χριστάκης Αναϊτης Ζωοπηγή,

Αντώνιος Γεωργίου Στυλιανίδης, Ζωοπηγή,

Γεώργιος Πασχάλης Τσαππής, Αχνα.

Σπύρος Κύπρου Αρότης, Νεάοπολις,

Χριστάκης Αδάμος Θεοφάνους, Φύκας, Αυγόρου, Λοϊζος Γεωργίου Δημ. Βίττης, Καλοψίδα,

Σταυράκης Παντελή Συμεού, Ξυλοτύμπου,

Προδρόμι Πάφου, Δημτηρίου Βίκης Μοναγρούλι,

Νίκος Ιωάνου Φούρναρης, Παρεκλησιά,

Σόλων Δημητρίου Χ" Γεωργίου, Καλοψίδα,

Κωστάκης Ανδρέου Στεφανίδης, Ξυλοτύμπου,

Κυριάκος Ιωάννου Λάντος, Ξυλοτύμπου.

Λάμπρος Μιχαήλ Κουτσούδης, Κίτι,

Ονησίφορος Χ" Ονησιφόρου Φορής, Ερήμη,

Ρογήρος Ιωακείμ Θεοχάρους, Λεμεσός,

Ανδρέας Γεωργίου Αθηνής, Κάψαλος Λεμεσού, Δημήτριος Κώστα Στεφανίδης, Αμμόχωστος,

Κώστας Πέτρου Ττόφας, Εργάτες,

Ιωάννης Χριστοδούλου Κοφτερός Αχνα,

Χαράλαμπος Σπύρου Ξυλοφάγου,

Κώστας Παναγή Μάντης Ξυλοτύμπου,

Πιερής Παναγή, Πραστειόν Αμμοχώστου,

Χριστάκης Σάββα Μισός, Ορμηδεια,

Γεώργιος Χρίστου Μισός Ορμήδεια,

Γιαννάκης Ευταθίου, Αχνα,

Θεοδόσης Μηνά, Λιοπέτρι,

Σέργης Παναγή Σέργη, Αχνα,

Χριστόφορος Κώστας Παπαδόπουλος Ακρούντα, Μιχαλάκης Σοφοκλή Καραμανλής Περβόλια Λάρνακος, Ανδρέας Γιάγκου Χρ. Πλαστήρας, Λάρνακα,

Χιστάκης Αλέκου Περικλέους Αθηαίνου,

Νίκος Αλέξη Νεοκλέους, Λάρνακα,

Κυριάκος Στυλλή Σάββα, άλλως Βοσκός, Κάτω Δρυς, νυν Ροδεσία,

Σάββας Χριστοφόρου, Κάτω Δρυς, νυν Ροδεσία, Χαράλαμπος Κωνσταντίνου Χ" Πιέρας Αμμόχωστος,

Αντωνάκης Θεοδώρου άλλως Κάστρος, Αμμόχωστος, Μιχαλάκης ή Μίκλης Μανώλη, Αμμόχωστος,

Ανδρέας Αντωνίου Δημητρίου Αμμόχωστος, άλλως Τσιακούτης,

Σωτήρης Κυριάκου Χ" Δημητρίου Πυργά Αμμοχώστου, Μάρκος Δημητρίου Σιημητράς, άλλως Λουμούμπας, Πηγή, Δημητράκης Αντωνίου Χειλιμίντρης, Πηγή, Γεώργιος Κυριάκου Τσικούρας, Μια Μηλιά,

Λοϊζος Ανδρέου Τσουρής Μηλιά,

Λουκής Ελευθερίου Πρίγκης Αμμόχωστος,

Ανδρέας Δημητρίου Τόχνη,

Ανδρέας Αριστείδου Πάχνα,

Παναγιώτης Ανδρεάς Γερασίμου Λάρνακα.

Σταύρος Γιανή Φελλάς, Ορόκλινη,

Χάρης Παπαλουκά, Περβόλια,

Χριστόδουλος Γεωργίου, Μελίνη,

Λουκάς Π. Κατζής, Ξυλοφάγου,

Αχιλλέας Δήμου Σωκράτους, Λεμεσός,

Ανδρέας Χ" Γεωργίου Χατζίκης, αλλως Χριρής Καλοψίδα,

Ανδρέας Δημητρίου Σιόκολος Αγ. Σέργιος,

Δημητράκης Παναγιώτου Νικολαϊδης, Αγ. Μέμνων, Γεώργιος Πασχάλη Τσαππή Αχνα,

Παναγιώτης Κυριάκου Μαγνήτης, Πηγή,

Παντελής Πιερή Σιημητράς, Περιστερώνα, Αμμοχώστου,

Παναγιώτης Ζιντίλης Περιστερώνα, Αμμοχώστου, Θεοκλής Αρτέμη Σιμητράς, Περιστερώνα Αμμοχώστου, Σωτήρης Χατζηδημητρίου Πυργά,

Παντελής Πρίγκης Αμμόχωστος,

Λάκης Λοϊζίδης, Πάχνα,

Πανίκος Παντελίδης, Μελίνη,

Βάσος Παυλίδης Κτήμα, και

Πανίκος Πουργουρίδης, Μονιάτης.