Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σύνταγμα, (άρθρα 129-132): Οι ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας

S-1453

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( άρθρα 129-132): ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Χαράλαμπος Χασάπης,

πρώτος αρχηγός της

Αστυνομίας

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Η Δημοκρατία έχει στρατό δύο χιλιάδων ανδρών από τους οποίους το εξήντα τοις εκατό είναι Ελληνες και το σαράντα τοις εκατό Τούρκοι. Δεν μπορεί να επιβληθεί υποχρεωτική στρατιωτική θητεία παρά μόνο ύστερα από κοινή συμφωνία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας ( άρθρο 129).

Ο Διοικητής του

Κυπριακού στρατού

Στρατηγός Μενέλαος

Παντελίδης

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Οι δυνάμεις ασφαλείας της Δημοκρατίας αποτελούνται από την αστυνομία και τη χωροφυλακή και έχουν δύναμη από δύο χιλιάδες άνδρες. Ο αριθμός τους μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί ύστερα απο κοινή συμφωνία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας. Το εβδομήντα τοις εκατό από αυτούς είναι Ελληνες και το τριάντα Τούρκοι ( άρθρο 130).

Αχμέτ Νιαζί, διοικητής

Χωροφυλακής

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί του στρατού, της αστυνομίας και της χωροφυλακής της Δημοκρατίας διορίζονται από κοινού από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο. Ενας από τους αρχηγούς του στρατού, της αστυνομίας και της χωροφυλακής είναι Τούρκος και όταν ο αρχηγός του στρατού ή της αστυνομίας ή της χωροφυλακής ανήκει στη μία κοινότητα, ο υπαρχηγός ανήκει στην άλλη ( άρθρο 131).

Δυνάμεις που σταθμεύουν σε τμήμα του εδάφους της Δημοκρατίας κατηκημένο σε αναλογία που προσεγγιζει το εκατό τοις εκατό αποκλειστικά από μέλη μιάς κονότητας πρέπει να ανήκουν στην κοινότητα αυτή ( άρθρο 132).