Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ δίνουν πλήθος πληροφοριών

1974

Τα εγχώρια και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίνουν πλήθος πληροφοριών για την τουρκική εισβολή και για διάφορες μάχες που έγιναν, πληροφορίες οι οποίες εκ των υστέρων αποδείχθηκαν πολλές φορές ακριβείς

Title Filter      Display #  
# Article Title
1 20.7.74ΤοΡΙΚγίνεται στόχος αρχικά των πραξικοπηματιών και αργότερα των τούρκων εισβολέων αλλά παρά τις προσπάθειες τους να το πλήξουν αυτό συνεχίζει να εκπέμπει συνέχεια τόσο κατά την 1ην όσο και κατά τη 2ην φάση της εισβολής από τη Λευκωσία και τοΤρόοδος
2 22.7.1974: Το ΡΙΚ παραδέχεται για πρώτη φορά επίσημα σε δελτίο ειδήσεων του ότι οι τούρκοι κατόρθωσαν να αποβιβάσουν δυνάμεις στην περιοχή της Κερύνειας.
3 21.7.1974: Η εφημερίδα της Γενεύης "Λα Σουϊς" παραθέτει δήλωση του Μπουλέντ Ετζεβίτ ότι η Τουρκία "αποβιβάζεται στην Κύπρο, όχι για να κάμει πόλεμο, αλλά για να μεταφέρει εκεί την ειρήνη τόσο στους έλληνες όσο και στους τούρκους".
4 23.7.1974: Διήμερες συγκρούσεις στη Λευκωσία κατά τη μάχη του ξενοδοχείου "Λήδρα Πάλας" στην περιοχή της Πράσινης Γραμμής περιγράφει η γαλλική εφημερίδα "Φιγκαρό"
5 24.7.1974: Ο Μπουλέντ Ετζεβίτ ενημερώνοντας την τουρκική Εθνοσυνέλευση αναφέρει ότι οι απώλειες του πρώτου τριημέρου της εισβολής ήταν για τη Τουρκία 75 νεκροί, 184 τραυματίες και 242 αγνοούμενοι, μεταδίδει η "Ντέϊλι Τέλεγραφ" από την Αγκυρα.
6 24.7.74: Η "Ντέιλι Τέλεγραφ" σε ανταπόκριση της από το Τέλ Αβίβ γράφει ότι τούρκοι ναυαγοί πολεμικού πλοίου που βυθίστηκε κατά λάθος από τούρκους αεροπόρους στα ανοικτά της Πάφου μεταφέρθηκαν στη Χάϊφα.
7 24.7.74: Οι τούρκοι κατορθώνουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους την Κερύνεια, γράφουν οι "Τάιμς" του Λονδίνου, στα τελευταία στάδια του πολέμου πριν από την κατάπαυση του πυρός.
8 26.7.1974: Ο Νίκος Σαμψών δηλώνει, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τάιμς" ότι δέχθηκε να αναλάβει την προεδρία όταν είδε την πιθανότητα εμφυλίου πολέμου.