Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΗνωμένεςΠολιτείες καιΒρεττανία επικρίνονται έντονα

1975

Ηνωμένες Πολιτείες και Βρεττανία επικρίνονται έντονα από τους έλληνες πολιτικούς στη Βουλή' των Ελλήνων για τη στάση που τήρησαν κατά την τουρκική εισβολή

Title Filter      Display #  
# Article Title
1 10.2.1975: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων κατά την πρώτη συζήτηση για το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο επικρίνει τη Βρεττανία ότι δεν ενήργησε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της (Α Μέρος).
2 10.2.1975: Ο Γεώργιος Μαύρος σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του Κυπριακού καταγέλλει τους συμμάχους της Ελλάδας και γενικά τις μεγάλες δυνάμεις ότι παίζουν παιγνίδι σε βάρος της Ελλάδας (Β Μέρος).
3 10.2.1975: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου καταγγέλλει κατά τη συζήτηση του Κυπριακού στη Βουλή των Ελλήνων ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσσιγκερ είναι υπεύθυνος της σφαγής των Κυπρίων (Γ Μέρος).
4 10.2.1975: Ο εκπρόσωπος της ΕΔΑ Ηλίας Ηλιού μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση του Κυπριακού τονίζει ότι δεν παύει να πιστεύει στην αναγκαιότητα της ελληνοτουρκικής φιλίας (Δ Μέρος).