Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κύπριος Λοχαγός της Ε.Φ Ανδρέας Φωτιάδης

1974

Ο Κύπριος Λοχαγός της Εθνικής Φρουράς Ανδρέας Φωτιάδης αποστέλλεται στην Κερύνεια και στο στόμα του Λύκου χωρίς σχέδιο δράσης και αφού συλλαμβάνεται μαζί με 80 άνδρες του μεταφέρεται στις τουρκικές φυλακές. H μάχη του Κοτζάκαγια

Title Filter      Display #  
# Article Title
1 19.7.1974: Ο Λοχαγός Ανδρέας Φωτιάδης αναφέρει ότι ελλαδίτης αξιωματικός φώναζε από την προηγουμένη της εισβολής στο Τρίτο Τακτικό Συγκρότημα ότι η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο και αυτή θα διχοτομηθεί.
2 20.7.1974: Ο Λοχαγός Ανδρέας Φωτιάδης καταγγέλλει ότι του στάληκαν καπνογόνα βλήματα και όχι εκρηκτικά-αντιαρματικά για να αντιμετωπίσει τα τουρκικά άρματα στο σημείο της απόβασης
3 20.7.1974: Η 31η Μοίρα Καταδρομών εξορμά και καταλαμβάνει το ύψωμα Κοτζάκαγια στον Πενταδάκτυλο, αλλά αργότερα αναγκάζεται να το εγκαταλείψει. (Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, το ημερολόγιο του Λοχία των Καταδρομών Γιάννη Στεφάνου).