Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1974 Στην Κύπρο τα πάντα είναι ήρεμα

1974

Στην Κύπρο τα πάντα είναι ήρεμα καθώς επικρατεί παγκόσμιος συναγερμός από τις έντονες κινητοποιήσεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας

Title Filter      Display #  
# Article Title
1 16.7.1974: Τα γεγονότα διεθνώς και στην Κύπρο κατά την εβδομάδα του πραξικοπήματος μέχρι την παραμονή της τουρκικής εισβολής.
2 15.7.1974: Το Στέητ Ντηπάρτμεντ αποφεύγει να πάρει θέση έναντι του πραξικοπήματος και αν δεν χάρηκε τουλάχιστον δεν αισθανόταν άνετα. Ο Μακάριος πίστευε ότι ο Κίσσιγκερ ήταν αμοραλιστής.
3 Η Βρεττανία απορρίπτει πρόταση της Τουρκίας για κοινή δράση στην Κύπρο.
4 19.7.1974: Μερικές από τις κυπριακές εφημερίδες που κυκλοφορούν για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα και προβάλλουν τις δηλώσεις του πραξικοπηματία Προέδρου Νίκου Σαμψών.
5 19.7.1974: Ο Ραούφ Ντενκτάς απαντώντας σε ερώτηση ξένων δημοσιογράφων στην τουρκική συνοικία της Λευκωσίας αν σκέφτεται να μεταβεί στην Αγκυρα απαντά ότι όπως ελπίζει "η Αγκυρα θα έλθει εδώ" υπονοώντας ότι επίκειται τουρκική εισβολή.
6 18.7.74Ο Αμερικανός υφυπ.ΕξωτερικώνΤζόζεφ Σίσκο φθάνει στοΛονδίνο σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει στην κρίση που ξέσπασε στηνΚύπρο και έχει επαφές με τη βρεττανικήΚυβέρνηση και τον ΜπουλέντΕτζεβίτ που πραγματοποιεί συναντήσεις στη βρεττανική πρωτεύουσα
7 (Ιούλιος - Αύγουστος 1974): Ο ξένος τύπος δίνει σημαντικές πληροφορίες γύρω από το πραξικόπημα και την εισβολή και τα παρασκήνια που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τόσο στην Κύπρο όσο και στις διάφορες πρωτεύουσες.
8 19.7.1974 (βράδυ): Τα τουρκικά πολεμικά αποπλέουν από τα τουρκικά λιμάνια και κατευθύνονται στην Κύπρο, μεταδίδει το Μπι- Μπι- Σι
9 21.7.1974: Η "Σάνταιϋ Τάϊμς" μεταδίδει λεπτομέρειες για την έναρξη της τουρκικής εισβολής.
10 19.7.1974: Η Σοβιετική Ενωση και άλλες πρώην ανατολικές χώρες ως και κομμουνιστικά κόμματα ανά τον κόσμο καταδικάζουν έντονα το πραξικόπημα και ζητούν τη λήψη μέτρων για επαναφορά της νομιμότητας στην Κύπρο.