Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1973 Ο Γρίβας χάνει τον υπαρχηγό του Σταύρο Σύρο

1973

Ο Γρίβας χάνει τον υπαρχηγό του Σταύρο Σύρο, ο οποίος συλλαμβάνεται στη Λεμεσό. Ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ Β καταγγέλλει ότι η χούντα απέστειλε στην Κύπρο τέσσερις υποψήφιους δολοφόνους του.

Title Filter      Display #  
# Article Title
1 9.8.1973: Συλλαμβάνεται στη Λεμεσό, ο υπαρχηγός της ΕΟΚΑ Β Σταύρος Σταύρου Σύρος, ενώ συνεχίζονται οι συλλήψεις καταζητουμένων στους κρυψώνες τους
2 Ο Στρατηγός Γρίβας αρχίζει δημόσιο διάλογο με όλους και εξαπολύει μύδρους εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του Γεώργιου Παπαδόπουλου.
3 17.9.1973: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος δίδει στη δημοσιότητα το πρωτόκολλο Τούμπα- Τσαγλαγιαγκίλ για να αποδείξει στο Στρατηγό Γρίβα ότι η Τουρκία ουδέποτε συζήτησε θέμα ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.
4 23.9.1973: Ο Στρατηγός Γρίβας καταγγέλλει ότι τέσσερις ελλαδίτες Ταγματάρχες στάληκαν από τη χούντα των Αθηνών στην Κύπρο με αποστολή να τον δολοφονήσουν
5 25.9.1973: Η χούντα απορρίπτει με οργή τις κατηγορίες του Στρατηγού Γρίβα ότι απέστειλε στην Κύπρο τέσσερις Ταγματάρχες για να τον δολοφονήσουν.
6 5.11.73Ο Γρίβας σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο γερμανικό περιοδικό"Ντερ Σπίγκελ"κατηγορεί τονΜακάριο ότι αθέτησε τον όρκο του για τηνένωση και σημειώνει ότι απέχει στρατιωτικής δράσης για ναδουν όλοι πουπάει με ταβασανιστήρια οΑρχιεπίσκοπο
7 24.9.1973: Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιούν οιεφημερίδες "ΓΊΑΤΡΙΣ" "ΕΘΝΙΚΗ" και "ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ" εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και της κυβέρνησης για τις αντιδράσεις τους στη δράση της ΕΟΚΑ Β.