Πρώτη Ηλεκτρονική Ιστορία της Κύπρου

image

Δωρεάν προσφορά σε ερευνητές, μελετητές, φοιτητές, μαθητές και δημοσιογράφους.

Από την Κύπρο στην αρχαιότητα, μέχρι την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αγγλοκρατία, η ΕΟΚΑ, το πραξικόπημα, το σχέδιο Ανάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρχείο Παναγιώτη Παπαδημήτρη

papademetris-pΜοναδικό αρχείο στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε και να αναζητήσετε εύκολα και γρήγορα αυτό που θέλετε για μια περίοδο 8.000 ετών για την Ιστορία της Κύπρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

9.9.1931: Δύo εκθέσεις για αvτιμετώπιση της oικovoμικής κρίσης. Η Κυβέρvηση απoφασιζει τηv επιβoλή φόρoυ εισoδήματoς από 5% στoυς μισθoύς τωv δημoσίωv υπαλλήλωv πoυ ξεπερvoύv τις 1 λίρες τo χρόvo.

S-507

9.9.1931: ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ 5% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 100 ΛΙΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Κλεόβουλος Μεσολογγίτης: Πέραν των βουλευτών οι παράγοντες του Τύπου (εκδότες και δημοσιογρά-φοι) όπως τον Μεσολογγίτη, εκδότη της εφημερίδας «Νέον Εθνος» έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου

Το διάταγμα για το νέο Δασμολόγιο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της 9 Σεπτεμβρίου 1931 συνοδεύθηκε και με δύο εκθέσεις των μελών της επιτροπής που είχε διορισθεί το Μάρτη του ίδιου χρόνου για εξεύρεση τρόπων ισοσκελισμού του προϋπολογισμού.

 

Η μία έκθεση ανήκει στα μειοψηφίσαντα ελληνικά μέλη της επιτροπής την οποίαν αποτελούσαν οι Δ. Ν. Δημητρίου, Σ.Γ.Σταυρινάκης και Α. Μ.

Τριανταφυλλίδης.

Η άλλη έκθεση ήταν η έκθεση της πλειοψηφίας που έφερε τις υπογραφές των Ε. Ντυ Μπουλέϊ, Γενικού Ταμία, Γ.Φ. Γουίλσων, Γενικού Τελώνη, Ι. Α. Κρήμερ, Γεν. Ελεγκτή και Μ. Μουνίρ, μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Τις δύο εκθέσεις συνόδευε και επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι είχαν αρχίσει ήδη περικοπές των δαπανών στην αγροτική εκπαίδευση, τις αρτεσιανές διατρήσεις το τμήμα της υγείας, με τον περιορισμό του προσωπικού των Αφροδισίων και της αποχώρησης του ειδικού διευθυντή του σχετικού κλάδου, της περικοπής δασικών και κτηματολογικών υπηρεσιών, της αναβολής δημόσιων έργων και της σημαντικής μέρους των οδοιπορικών και άλλων εκτάκτων προσωπικών δαπανών.

Στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι θα είχε αρχίσει ήδη η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων με την κατάργηση δαπανηρών θέσεων που κατείχαν βρεττανοί και την αντικατάσταση τους με κυπρίους.

Προστίθετο στην ανακοίνωση σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα:

"Περαιτέρω η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι θα αποφευχθεί κάθε προσφυγή στο αποθεματικό κεφάλαιο από 90,000 λίρες και η κυβέρνησις, αποδεχόμενη πλήρως την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής για τον προϋπολογισμό για σταθεροποίηση των τελωνειακών προσόδων προκάλεσε την έκοδση βασιλικού διατάγματος προς αποφυγή του σχεδίου των δασμολογικών μεαρρυθμίσεων, το οποίον είχε απορριφθεί από το νομοθετικό και για το λόγο ότι εισήγε πρόσθετη φορολογία που υπολογίστηκε σε 4,500 λίρες το χρόνο.

Με το διάταγμα επιφέρονται κάποιες τροποποιήσεις στο αρχικό σχεδιο που κρίθηκαν αναγκαίες ύστερα από παραστάσεις που έγιναν προς την Κυβέρνηση από μέρους διαφόρων πολιτών καθώς συζητείτο το νομοσχέδιο. Κατά τη μεταρρύθμιση που έγινε λήφθηκε υπόψη η έκθεση της Επιτροπής επί των φορολογικών του 1927 για χάρη δε της ενίσχυσης του εμπορίου απηλλάγησαν από κάθε τέλος οι κενοί σάκκοι καια κιβώτια που προωρίζονται για οπώρες.

Αντίθετα αυξήθηκε ο δασμός κάποιων ανικειμένων πολυτελείας. Στον πίνακα των αντικειμένων που εξαιρούνται από τέλη περιλήφθηκαν τα εισαγόμενα προϊόντα για τη βιομηχανία σαπουνιού.

Υπολογίζεται ότι με τις διευθετήσεις που επήλθαν η πρόοδος θα αυξηθεί κατά 2,000 λίρες το χρόνο.

Προς συμπλήρωση του οικονομικού προγράμματος της η Κυβέρνηση αύξησε τη φορολογία της βενζίνης σύμφωνα με την εισήγηση της πλειοψηφίας, δεν θεώρησε όμως σκόπιμο να αυξήσει και τα αποβαθρικά τέλη, για να μη δυσκολύψει το εξωτερικό εμπόριο.

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση είχε τη συναίνεση του Υπουργού των Αποικιών όπως από την 1η Οκτωβρίου 1931 επιβαρυνθή προσωρινά το μισθολόγιο όλων των υπαλλήλων της Κυβέρνησης με φόρο 5% στους μισθούς άνω των 100 λιρών το οποίος υπολογίζεται ότι θα προσπορήσει στο δημόσιο ταμείο περί τις 10,000 λίρες.

Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται οι δάσκαλοι.

Στην έκθεση της η πλειοψηφία έθετε ορισμένες οικονομολογικές αρχές και υποδείκνυε διάφορα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν ώστε να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός.

 

Εφημερίδα "Ελευθερία" , Γεννάρης 1931

Κατά την έκθεση αυτή λαμβανομένης υπόψη της τελευταίας πενταετίας η ετήσια πρόσοδος της Κύπρου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 720,000 λίρες ή το πολύ μέχρι 750,000.

 

Η παρούσα οικονομική δυσχέρεια αναφερόταν, οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, τη γεωργία και την υγεία που υπολογίζονται σε 80,000 λίρες.

Η πλειοψηφία εισηγείτο:

1. Να μεταβληθή το ισχύον δασμολογικόν σύστημα, εισαγομένων των ειδικών (Specific) τελών, συφώνως προς την επιστολήν της 1ης Απριλίου, την υπογραφείσαν υφ' όλων των μελών της επιτροπής. Ανεξαρτήτως δε του ότι η τοιαύτη μεταρρύθμισις έχει απορριφθή υπό του Νομοθετικού, η έκθεσις επιμένει συνιστώσα την εφαρμογήν του νέου δασμολογίου προς σταθεροποίησιν των προσόδων, εισηγείται δε την άμεσον επιβολήν προσθέτου δασμού εξ ενός σελινίου επί παντός δοχείου βενζίνης των 4 γαλονίων και βραδύτερον διαρκούντος του έτους, τον διπλασιασμόν των αποβαθρικών. Εκ των δύο τούτων φορολογιών η έκθεσις προσδοκά την απόληψιν ποσού εξ 26,000 λίρας το έτος.

2. Να εξοικονομηθή ποσόν 6,000 λ. περίπου εκ των προσωπικών απολαυών, περί ων εν λεπτομερεία γίνεται λόγος εις τα πρακτικά της Επιτροπής.

3. Να εξοικονομηθή ποσόν 9,225 λ. διατιθέμενων διά την αγροτικήν εκπαίδευσιν, της Επιτροπής κρινούσης την προς τούτο δαπάνην ως ανωφελή.

4. Να εξοικονομηθή ποσόν 7,000 λ. εκ των αρτεσιανών διατρήσεων.

5. Να ελαττωθή η δαπάνη του τμήματος Υγείας, εν συνδαυσμώ με τον κλάδον των αφροδισίων κατά 1,000 λ.

6. Να αναδιοργανωθή το δυνάμει του περί δικαστηρίων διατάγματος του 1927 ισχύον σύστημα, επιδιωκομένης της ελαττώσεως της δαπάνης διά μαρτυρίας κλπ εν ταις πονικαίς δίκαις κατά 1000 λ. περίπου.

7. Δεδομένης της αυξήσεως των υπό των δικαστηρίων εισπραττομένων προστίμων δύναται να ελαττωθή ο αριθμός των αστυνομικών ανδρών κατά δώδεκα το έτος, εξοικονομουμένου ούτω ποσού 1000 λιρών τω 1932 και 2,000 λ. τω 1933.

8. Να γίνουν περικοπές τινές εις χορηγήματα υπολογιζόμεναι εις 500 λ. περίπου.

Συμφώνως προς τας ανωτέρω απόψεις εάν αύται ήθελον τύχη εφαρμογής, αι

δαπάναι κατά τα έτη 1932 και 1933 θα περιορισθούν κατά μεν το πρώτον έτος εις 29,845 λ. κατά δε το δεύτερον εις 34,045 λ. αι δε πρόσοδοι να αυξηθούν δυνάμει των προσθέτων φορολογικών (βενζίνης και αποβαθρικών) καά τω 1932 εις 55,845 λ. κατά δε τω 1933 εις 60,045 λ. Το απαιτούμενον ποσόν προς ισοσκέλισιν του προϋπολογισμού, με βάσιν ετησίαν μεν πρόσοδον εξ 720,000 λ. ετήσιον δε περικεκομμένην δαπάνην κατά τω 1931 εξ 796,666 λιρών, ανέρχεται εις 56,666 λίρας.

Σχετικώς με την πρότασιν των κυρίων Δημητρίου, Σταυρινάκη και Τριανταφυλλίδου περί φορολογήσεως του μισθού των υπαλλήλων ή πλειοψηφία φρονεί ότι οι υπάλληλοι, καίτοι συμμετέχουν της τε κυβερνητικής και της δημοτικής φορολογίας, δεν θα ενίσταντο εις το να υποβληθούν εις ένα γενικόν φόρον εισοδήματος, ουδόλως δίκαιον όμως θα ήτο να φορολογηθή κατ' εξαίρεσιν μία τάξις, ουδέ θα ήτο ορθόν, να αυξομειούνται οι μισθοί των υπαλλήλων αναλόγως των ετών της ευτυχίας ή της κακοδαιμονίας. Εν τέλει η πλειοψηφία τονίζει ότι η ισοσκέλισις του προϋπολογισμού είναι ζήτημα ελαττώσως του προσωπικού και αποφυγής αυξήσεως των προσωπικών αποδοχών.

 

Νεοκλασσικό κτίριο στη Λεμεσό

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ (Ελληνικά μέλη): Η μειοψηφία στην Επιτροπή (Δ.Ν. Δημητρόυ, Αντ. Τριανταφυλλίδης και Στ. Σταυρινάκης) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του γενικού ταμία Ντυ Μπουλέϊ εισηγείτο περικοπές δαπανών, κατάργηση θέσεων και άλλες διευθετήσεις που θα επέφεραν συνολικά οικονομία 61,414 λιρών.

 

Η έκθεση έχει ως εξής:

Εντιμε κύριε,

Οι κάτωθεν εσεβάστως υποφαινόμενοι διορισθέντες μέλη της επί του προϋπολογισμού επιτροπείας λαμβάνομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τα ακόλουθα:

Α. Λυπούμεθα διότι επί ουσιωδών σημείων αι απόψεις των λοιπών μελών ευρέθησαν εις τοιαύτην διάστασιν προς τας ημετέρας απόψεις, ώστε να υπάρξη ανάγκη υποβολής υφ' υμών κεχωρισμένης εκθέσεως.

Β. Συμφώνως προς τους όρους της εντολής ημών εξητάσαμεν επισταμένως την οικονομικήν κατάστασιν της χώρας, επί σκοπώ ισολογίσεως του προϋπολογισμού και εξασφαλίσεως επαρκών περισσευμάτων προς αποφυγήν οιασδήποτε χρησιμοποιήσεως του αποθεματικού κεφαλαίου και κατελήξαμεν εις τα ακόλουθα συμπεράσματα τα οποία και υποβάλλομεν:

1. Η παρούσα οικονομική κατάστασις οφείλεται εις την επί σειράν ετών αύξησιν των δαπανών της χώρας δυσαναλόγως προς τας δυνάμεις των φορολογουμένων και η οποία αύξησις δεν καθίστατο αισθητή, εφ' όσον διηρχόμεθα έτη ευημερίας, εξεδηλώθη δε και επεδεινώθη άμα ως έθιξε την Κύπρον η παγκόσμιος οικονομική κρίσις.

2. Προς αντιμετώπισιν της δημιουργηθείσης καταστάσεως η Κυβέρνησις οφείλει να αρχίση κατερχομένη σταθερώς την κλίμακα, την οποίαν ανήρχετο κατά τα τελευταία έτη, μέχρις ότου φθάση εις σημείον τοιούτον ώστε ουχί μόνον να ισολογίση τον προϋπολογισμόν της εξασφαλίζουσα και επαρκή περίσσευμα αλλά και να υποβιβάση τας δαπάνας και

επομένως την φορολογίαν εντός των ορίων της οικονομικής αντοχής του φορολογουμένου λαού.

3. Προς ισοσκέλισιν του προϋπολογισμού κατά το παρόν και τα προσεχή έτη, αποκλείομεν και αυτήν την σκέψιν οιασδήποτε νέας φορολογίας, οσονδήποτε και αν είναι αύτη μικρά,(...) Εάν άλλως τε η φορολογία ήτο ήδη δυσβάστακτος όταν αι τιμαί των προϊόντων του τόπου ήσαν διπλάσιαι ή μεγαλύτεραι των σημερινών, είναι ευνόητον ότι σήμερον και τα προσεχή τουλάχιστον έτη η φορολογία πρέπει να περιορισθή διά του περιορισμού των δαπανών εντός του στενωτέρου περιθωρίου το οποίον εδημιούργησεν η κρίσις.

 

Εφημερίδα "Ελευθερία" Απρίλης 1931

4.Επιπροσθέτως είμεθα της γνώμης ότι οφείλομεν να κλείσωμεν οριστικώς την θύραν πάσης νέας φορολογίςα διά να ωθήσωμεν η διοίκησιν προς τον μόνον δρόμον των οικονομιών.

 

5. Αποκλειομένης πάσης νέας φορολογίας νομίζομεν ότι, χωρίς να θέλωμεν όπως αποπειραθώμεν να καταστρώσωμεν αμφιβόλου πραγματοποιήσεως ισολογισμούς επί του χάρτου του προϋπολογισμού της χώρας, δέον να αρχίσωμεν αμέσως και αποφασιστικώς να αποκόπτωμεν και περικόπτωμεν δαπάνας χωρίς να χάνωμεν πολύτιμον χρόνον. Κατωτέρω υποβάλλομεν τας ουσιωδεστέρας εισηγήσεις ας έχομεν να κάμωμεν προς άμεσον πραγματοποίησιν και τας οποίας θέτομεν ως πρώτον βήμα εις τον δρόμον των οικονομιών, τον οποίον δέον να συνεχίσωμεν εις το μέλλον καθοδηγούμενοι υπό των οικονομικών περιστάσεων.

6. Εξοικονόμησης καταργήσεως θέσεων. Χωρίς να θέλωμεν να επέμβωμεν εις την δικαιοδοσίαν της άλλης επιτροπείας, η οποία έχει ορισθή προς τον σκοπόν τούτον νομίζομεν ότι ποσόν περίπου λ. Αγγλίας 6,400 δύναται ευκόλως να εξοικονομηθή εκ καταργήσεως θέσεων διοικητών, Δικαστών, Βοηθών Αρχιδασονόμου (Conservators of Forests) και άλλων συμφώνως προς λεπτομερείς εισηγήσεις, αι οποίαι φαίνονται εις τα πρακτικά των συνεδριάσεων ημών.

Εις τινας περιπτώσεις εισηγούμεθα την αντικατάστασιν Αγγλων υπαλλήλων υπό Κυπρίων, φρονούμεν δε ότι η τοιάυτην πολιτικήν, ουχί μόνον θα ηδύνατο να αποφέρη οικονομία εις την διοίκησιν ποσού ανωτέρου του άνω αναφερομένου, αλλ' ουδαμώς θα επηρέαζε την λειτουργίαν της Κυβερνητικής μηχανής, η οποία θα ήτο δυνατόν να εξακολουθήση γινομένη εξ ίσου καλώς, αν μη καλύτερον, διά κυπρίων υπαλλήλων, τινές των οποίων αποτελούν και σήμερον ουσιαστικώς την ψυχήν των διαφόρων τμημάτων.

7. ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ: Ποσόν περαιτέρω εκ 5,000 λιρών θα ήτο δυνατόν να εξοικονομηθή ως φαίνεται λεπτομερώς εις τα πρακτικά και ιδίως διά του περιορισμού και της εξοικονομήσεως επιδόματος διαμονής. Το όλον ζήτημα τούτου δέον να τύχη συντόνου προσοχής και ειδικής εξετάσεως.

Διά της καταργήσεως ομοίως του βοηθήματος διά ταξείδια υπαλλήλων επ' αδεία, ποσόν 1,000 λιρών είναι ενδεχόμενον να εξοικονομηθή. Δεν γνωρίζομεν εάν εν ωρισμέναις περιπτώσεις το τοιούτον επίδομα αποτελή συμπεφωνημένον όρον διορισμού υπαλλήλων,

αλλά πάντως δεν έχει ούτω εις πλείστας περιπτώσεις και ο τοιούτος όρος διορισμού είναι ευκταίον να αποφεύγεται εις το μέλλον.

 

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 19 9 1931

8.ΓΕΝΙΚΗ ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΗ: Η υπηρεσία αύτη νομίζομεν ότι σήμερον αποτελεί άσκοπον πολυτέλειαν, την οποίαν η χώρα δεν δικαιολογείται κρατούσα υπό τας σημερινάς συνθήκας. Ηκούσαμεν μετά προσοχής τας εξηγήσεις ας έδωσεν ες ημάς ο έντιμος Διευθυντής της υπηρεσίας ταύτης κ. Σάλμων, αλλά λυπούμεθα διότι δεν επείσθημεν εκ τούτων περί αναγκαιότητος της αμέσως εξακολουθήσεως ταύτης. Το ζήτημα της χωρομετρίας και της γενομένης μέχρι σήμερον δαπάνης, η οποία αρχικώς εγένετο διά σκοπούς εγγραφής και σήμερον κηρύττεται άχρηστος διά τους τοιούτους σκοπούς, ζητείται δε περαιτέρω δαπάνη νέας χωρομετρίας διά σκοπούς εγγραφής και πάλιν, υπολογιζομένη εις ποσόν άνω των λ. 300,000 νομίζομεν ότι δέον να τύχη ειδικής ερεύνης και εξετάσεως υπό της Κυβερνήσεως. Εκ της αναστολής της υπηρεσίας ταύτης υπολογίζομεν άμεσον εξοικονόμησιν λ. Αγγλίας 3,000 κατ' έτος.

 

9. ΑΡΤΕΣΙΑΝΑ: Συνιστώμεν την διακοπήν των δαπανών τούτων, η οποία θα αποφέρη εξοικονόμησιν λ. 7,000 κατ' έτος, θεωρούμεν δε περιττόν να εξηγήσωμεν τους λόγους, εφ' όσον φαίνεται και η έκθεσις των επισήμων μελών συμφωνεί επί τούτου.

10. ΓΕΩΡΓΙΚΟΝ ΤΜΗΜΑ: Διά της αναστολής της γεωργικής μετεκπαιδεύσεως των διδασκάλων η οποία καθ' ον τρόπον γίνεται απεδείχθη άχρηστος, του περιορισμού των δαπανών της επαύλεως Αθαλάσσης και του τροποποιηθέντος σχεδίου της πειραματικής επαύλεως Μόρφου, περί των οποίων υπεβάλομεν ήδη σχετικήν έκθεσιν υπολογίζομεν εξοικονόμησιν λ. Αγγλ. 5,300 κατ' έτος.

11. ΓΕΝΙΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ: Διά γενικωτέρων μέτρων εις τους διορισμούς, διά της μη πληρώσεως διά χρονικόν διάστημα κενών θέσεων, διά διαφόρων συνδυασμών εις τας νοσοκομειακάς υπηρεσίας και άλλων σχετικών μέτρων ποσόν λ. 5,000 είναι ενδεχόμενον να εξοικονομηθή κατ' έτος, ως φαίνεται εκ της εισηγήσεως του κ.

Ταμίου και του κ. Ελεγκτού προς τον οποίον πάντες συμφωνούμεν.

12. ΠΕΡΙΚΟΠΗ - ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΙΣ ΜΙΣΘΩΝ: Η ανάγκη της περικοπής των μισθών ή ελαττώσεως τούτων, υπό την μάλλον ευπρόσδεκτον μορφήν της επιβαρύνσεως των μισθών, κατέστη τόσον έκδηλος, λόγω των οικονομκών συνθηκών της χώρας, ώστε και επίσημα μέλη της επιτροπείας ταύτης, εισηγήθησαν την επιβάρυνσιν τω μισθών κατά 5% και υπό ωρισμένους όρους. Εισηγούμεθα την επιβάρυνσιν των μισθών άνω των λ. 100 και εξαιρουμένων των πρώτων λ. 100 εκ παντός μισθού κατά 10% υπολογίζοντες ότι θα εξοικονομήσωμεν ποσόν λ. 13,000 έως λ. 14,000 κατ' έτος. Η επιβάρυνσις αύτη δικαιολογείται διά της ουσιώδους πτώσεως του τιμαρίθμου από της εποχής κατά την οποίαν η ύψωσις του τιμαρίθμου εθεωρήθη ως λόγος αναλόγου αυξήσεως των μισθών. Εις την εισήγησιν ταύτην προβαίνομεν έχοντες υπ όψει ανάλογα μέτρα τα οποία ελήφθησαν υπό παρομοίας περιπτώσεις εις χώρς άλλας και επιθυμούμεν να πιστεύωμεν ότι εις την τοιαύτην έκκλησιν της χώρας οι υπάλληλοι εκτιμώντες τας συνθήκας υπό τας οποίας

γίνεται θα αναοοκριθώσι μετά της αυτής προθυμίας μαθ' ης η χώρα ανταπεκρίθη προς την έκκλησιν αυτών περί αυξήσεως υπό τας αντιθέτους περιστάσεις.

Το μέτρον αποτελεί πράξιν δικαιοσύνης, θα ήτο δε λυπηρόν εάν εξελαμβάνετο ως στρεφόμενον εναντίον μιας τάξεως, η οποία συνδέεται οργανικώς προς την μεγάλην μάζαν του φορολογουμένου λαού. Εκτός του μέτρου τούτου θα ήτο ορθόν οι νέοι διορισμοί να γίνωνται επί τη βάσει αναθεωρηθησομένης κατατάξεως (Reclassification), η οποία να ευρίσκεται εις αναλογίαν προς τον σημερινόν τιμάριθμον της ζωής, όστις δέον να εξακριβωθή μετά πάσης δυνατής ακριβείας.

13. ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΛΗ: Εν τη προσπαθεία προς επίτευξιν οικονομικών, ως άνω εισηγούμεθα και εν συνδυασμώ προς τα άνω μετρα, νομίζομεν θα ήτο ευκταία και η σταθεροποίησις των τελωνειακών τελών εις ειδικά τοιαύτα. Εχομεν δε δι' ελπίδος ότι η πραγματοποίησις των άνω εισηγήσεων ημών, εάν εγίνοντο αύται δεκταί υπό της Κυβερνήσεως, θα συνέτεινεν ώστε και οι αντιπρόσωποι του τόπου να επανεξετάσωμεν ευμενέστερον μίαν μετατροπήν των τελωνειακών δασμών εις ειδικά τέλη και η οποία ουδεμίαν πρόσθετον επιβάρυνσιν θα απετέλει διά τους πιο επιβαρυνομένους.

14. ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑαΤΟΣ: Κατά τας συζητήσεις της επιτροπείας περιμπιπτόντως είχε εξετασθή και το ζήτημα της επιβολής φόρου εισοδήματος. Συμφώνως προς την αρχήν, την οποίαν εθέσαμεν προηγουμένως, τον φόρον τούτον βεβαίως δεν θα δυνάμεθα να δεχθώμεν ως τρόπον ισοσκελίσεως του προϋπολογισμού, αλλά θα ήτο άξιος μελέτης επί σκοπώ ανακουφίσεως των πτωχοτέρων τάξεων από τους μάλλον δυσβαστάκτους φόρους.

15. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΙΣ ΕΙΣ ΕΒΚΑΦ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΙΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΗΣ: Το ποσόν των λ. 5,714 όπερ πληρώνεται διά τον σκοπόν τούτον, νομίζομεν ότι δέον να σταματήση το ταχύτερον κατά την γνωμοδότησιν του Νομικού συμβούλου της Κυβερνήσεως, δεν αποτελεί νομικήν υποχρέωσιν. θα ήτο δε πολύ καλώς νοουμένη ηθική υποχρέωσις η πληρωμή, λόγω χαριστικής πράξεως οιουδήποτε ποσού εις πλούσιον ίδρυμα και ευημερούντας ιδιώτας, υπό της χώρας, η οποία αναγκάζεται λόγω οικονομικών στενοχωριών να απολύη προσωρινούς υπαλλήλους και εργάτας στερούσα τον άρτον πτωχών οικογενειών.

16. ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: Χωρίς να περαγνωρίζωμεν την ανειλημμένην νομικήν υποχρέωσιν της Νήσου διά την πληρωμήν λ.10,000 της αυτοκρατορικής αμύνης, εισηγούμεθα όπως γίνη μία έκκλησις προς την Κεντρικήν Κυβέρνησιν περί ελαττώσεως του ποσού κατά λ. 9,000 ετησίως μονίμως ή προσωρινώς, λόγω των ειδικών περιστάσεων, τας οποίας διέρχεται ο τόπος.

17. ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΙ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΝ ΔΗΜΟΣΟΝ ΧΡΕΟΣ: Υποβάλλομεν την γνώμην ότι πάσα προσπάθεια δέον να καταβοηθή εντεύθεν όπως πεισθή η κεντρική Κεβέρνησις να επιστρέψη τα σεβαστά ποσά, άτινα εισέπραξε και κατακρατεί άνευ νομικής βάσεως και των οποίων σήμερον υπέρ πάσαν άλλην περίστασιν, έχει άμεσον ανάγκην η νήσος. Μία των αιτιών της σημερινής οικονομικής καχεξίας είναι και η συνεχής αιμορραγία, την οποίαν υπέστη ο τόπος διά του φόρου της υποτελείας και θα ήτο πράξις δικαιοσύνης ή απόδοσις των ούτω εισπραχθέντων και κατακρατουμένων.

18. Συμμεριζόμενοι πλήρως τα αισθήνατα των λοιπών μελών της Επιτροπείας, επιθυμούμεν να προσθέσωμεν τας θερμάς ημών ευχαριστίας προς τον χαλκέντερον γραμματέα κ. S. W. Carouana, διά τας υπηρεσίας ας παρέσχεν εις την επιτροπήν

Διατελούμεν ευπειθείς θεράποντες

Δ.Ν. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΤ. ΤΡΙΑΝΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

ΣΤ. ΣΤΑΥΡΙΝΑΚΗΣ

Μέλη Επιτροπείας Ισοσκελίσεως Προϋπολογισμού.